ساکروایلیت التهاب یک یا هر دو مفصل ساکروایلیاک شما است. این دو مفصل در جایی قرار دارند که ساکروم (آخرین بخش مثلثی ستون فقرات) با ایلیوم (بخشی از لگن) ملاقات می کند.

فیزیوتراپی، تزریق استروئید در مفصل ساکروایلیاک و فرسایش رادیوفرکوئنسی گزینه های درمانی برای این بیماری التهابی مفصل هستند.

ساکروایلیت منبع شایع کمردرد یا درد در باسن یا ران است. اغلب تشخیص آن دشوار است، زیرا بسیاری از بیماری‌های دیگر باعث ایجاد درد در همان مکان‌ها می‌شوند.

پزشکان به طور قطع نمی دانند چند نفر با ساکروایلییت زندگی می کنند. با این حال، تخمین زده شده است که بین 10 تا 25 درصد از افرادی که کمردرد را گزارش می کنند، ممکن است ساکروایلییت داشته باشند.

علائم و علل

التهاب مفصل ساکروایلیاک بیشتر علائم ساکروایلیاک را ایجاد می کند. بسیاری از شرایط پزشکی باعث التهاب در مفصل ساکروایلیاک می شوند، از جمله:

  • استئوآرتریت – این نوع آرتریت ساییدگی می تواند در مفاصل ساکروایلیاک رخ دهد و در نتیجه تجزیه رباط ها ایجاد شود.
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان – این یک نوع آرتریت التهابی مفاصل ستون فقرات است. ساکروایلیت اغلب یکی از علائم اولیه اسپوندیلیت آنکیلوزان است.
  • آرتریت پسوریاتیک – این بیماری التهابی باعث درد و تورم مفاصل و همچنین پسوریازیس (لکه های پوسته پوسته روی پوست) می شود. آرتریت پسوریاتیک می تواند باعث التهاب مفاصل ستون فقرات از جمله مفاصل ساکروایلیاک شود.

سایر علل ساکروایلیت عبارتند از:

تروما – سقوط، تصادف با وسیله نقلیه موتوری یا آسیب های دیگر به مفاصل ساکروایلیاک یا رباط های حمایت کننده یا اطراف مفصل ساکروایلیاک می تواند علائم ایجاد کند.

بارداری – هورمون های تولید شده در دوران بارداری می توانند عضلات و رباط های لگن را شل کرده و باعث چرخش مفصل ساکروایلیاک شوند. وزن بارداری همچنین می تواند به مفصل ساکروایلیاک فشار وارد کند و منجر به ساییدگی مفصل شود.

ساکروایلییت پیوژنیک – این یک عفونت نادر مفصل ساکروایلیاک است که توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود.

علائم ساکروایلیت چیست؟

علائم شایع ساکروایلیت شامل دردهایی است که:

  • در قسمت تحتانی کمر، باسن، لگن یا ران رخ می دهد
  • پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت یا بلند شدن از صندلی بدتر می شود
  • پس از چرخش باسن بدتر می شود
  • احساس تیز یا ضربه، یا کسل کننده و دردناک می کند

ساکروایلییت چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک از شما در مورد سابقه پزشکی شما، از جمله هر گونه اختلال یا شرایط التهابی قبلی سوال خواهد کرد. سایر آزمایشات تشخیصی عبارتند از:

معاینه فیزیکی، تست های حرکتی – در طول معاینه فیزیکی، ستون فقرات از نظر تراز و چرخش مناسب بررسی می شود. در طول تست‌های مختلف حرکت فیزیکی، از شما خواسته می‌شود در جهات خاصی حرکت کنید. در برخی از این آزمایش‌ها، پزشک به مفصل ساکروایلیاک، ستون فقرات، لگن یا ساق پای شما فشار وارد می‌کند. هر چه تعداد آزمایش‌هایی که مثبت می‌شوند بیشتر باشد (باعث درد)، احتمال ابتلا به ساکروایلییت بیشتر می‌شود.

آزمایش خون – پزشک به دنبال علائم التهاب است.

آزمایشات تصویربرداری – در صورتی که پزشک مشکوک به آسیب به عنوان منبع درد باشد یا به دنبال تغییراتی در مفصل ساکروایلیاک باشد، ممکن است عکس‌برداری با اشعه ایکس، سی‌تی اسکن و/یا اسکن MRI تجویز شود.

تزریق استروئید – تزریق استروئید به مفصل ساکروایلیاک هم یک آزمایش تشخیصی – در صورت تسکین درد – و هم یک درمان است. این روش با استفاده از اشعه ایکس برای هدایت سوزن نخاعی به محل مناسب برای تزریق انجام می شود.

 

کلمات مرتبط :

درد لگن – دلایل درد لگن – فیزیوتراپی در صادقیه – فیزیوتراپی در اشرفی اصفهانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست